Dec 5, 2008

Pegawai timb KM P. Pinang letak jawatan!!!!!!

Timbalan Ketua Menteri I Pulau Pinang, Mohammad Fairus Khairuddin sekali lagi menjadi perhatian apabila setengah dozen pegawainya meletakkan jawatan – terakhir Isnin lalu – dengan alasan tidak sehaluan dan tidak boleh bekerjasama dengan wakil rakyat PKR itu.

fairus khairuddin and penangKeenam-enam mereka termasuk setiausaha sulit, setiausaha politik, pegawai akhbar dan pegawai khas memberikan alasan yang sama: "masalah sikap" pemimpin muda itu.

Mohammad Fairus didakwa tidak cekap mentadbir, sering lambat menghadiri program dan mesyuarat dan juga membatalkan di saat akhir, tidak mempunyai hubungan baik dengan pemimpin dalam Pakatan Rakyat dan mempunyai etika kerja yang berbeza.

Seorang bekas pegawainya, yang enggan dikenali, malah meminta beliau meletakkan jawatan segera sebelum melakukan banyak kesilapan dan menjejaskan nama baik pemimpin PKR dan Pakatan di negeri itu. Jelas sekali jika beliau telah melakukan banyak kesilapan dan adalah satu kesilapan besar kepada pengundi-pengundi DUN Penanti memilih beliau.

Jika cara kerja beliau sendiri pun tidak dapat diterima oleh rakan-rakan dalam perjuangan Parti ini kan pula untuk diterima oleh rakyat-rakyat di DUN Penanti. Fikir-fikirkan lah......

No comments: